25-11-09

Le nouveau Vlaams Belang est arrivé?

Ik weet niet wat jullie ervan denken, maar ik gruw als ik hoor over de nieuwe "zachtere" koers die zekere VB-prominenten graag zouden willen varen. Kijk, je kan van een de Winter zeggen/denken wat je wil - en laten we effe duidelijk zijn: ik denk er niets goeds over - maar je weet wel wat je aan hem hebt. Je wéét waar hij voor staat, daar is geen greintje twijfel over mogelijk.

Maar VB-ers die graag aan het beleid zouden willen deelnemen en daartoe harde bewoordingen, krasse uitspraken en dergelijke meer naar het verdomhoekje willen verbannen, die vind ik pas écht gevaarlijk. Want daarmee spreek je het soort mensen aan dat zich kenmerkt door uitspraken als "ik ben geen racist maar...". En die komen zéér véél voor, veel meer dan rabiate racisten eerlijk gezegd. Het racisme waar ik in mijn leven zelf mee geconfronteerd ben geweest, was steevast van dit type.

Het gevaar zit hem hierin dat dat soort uitspraken vaak heel valabel klinkt. Lijkt te klinken. Het is racisme dat zich vermomt als "common sense". Racisme dat ik persoonlijk oneindig veel bangelijker vind dan het gebazel van een De Winter, waar je tenminste af en toe nog eens mee kan lachen omdat het zo overduidelijk en onversneden idioot is.

Nee, echt, alle haren op mijn lichaam komen overeind te staan als ik de discours van het nieuwe VB hoor. Het oude verdient het cordon sanitaire dubbel en dik. Maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat geen enkele politicus met enig verstand zich ooit zal laten verleiden om met dat nieuwe VB in zee te gaan. Want dan staat de deur pas echt wagenwijd open voor een complete verrechtsing van onze samenleving.

00:32 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht, Politiek en actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** Of ze vallen zo hard op hun smikkel dat ze absoluut niet meer geloofwaardig overkomen... Niet dat ze dat NU wél zijn maar alla, je begrijpt wat ik bedoel hé

Gepost door: Tal | 30-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.