23-11-09

Je leeft maar één keer

Er bestaat een fanpagina op Facebook met bovenstaande naam. Ik zag dat net omdat een aantal van mijn vrienden er fan van gerworden zijn. Alhoewel ik me best wel kan vinden in de uitleg (Altijd al gedroomd om een wereldreis te doen? Zou je graag bungee jumpen? Nooit kaviaar gegeten? Wil je de Mount Everest beklimmen? Nog nooit een cruise gedaan? Wat ook op jouw verlanglijst staat: DO IT want je leeft maar één keer!), kan ik het niet over mijn hart krijgen om zelf ook fan te worden.

Ik gruw immers van die uitdrukking. Waarom? Het was het motto van mijn moeder. Allee, voor haar stond dat eigenlijk voor schaamterloos en zonder scrupules enkele en allleen voor zichzelf leven. Telkens als ze iets had gedaan dat egoïstisch was en gevoelloos of zelfs kwetsend naar anderen toe, was dat steevast haar uitleg: ik leef maar één keer.

Gaan dansen terwijl haar moeder halfdood in het ziekenhuis lag, in plaats van op bezoek te gaan? "Ik leef maar één keer". Haar kinderen (de oudste was amper 15) zonder supervisie achterlaten, terwijl zijzelf enkele dagen bij een vriendin in Nederland ging logeren? "Ik leef maar één keer".

Dat zinnetje staat voor mij voor alle gruwelijke egoïstische dingen die ik mijnn moeder heb zien doen. Het is er onlosmakelijk mee verbonden. Ik wéét wat andere mensen ermee bedoelen en daar kan ik me echt helemaal in vinden. maar voor mij roept het iets anders op, iets waar ik van gruw. Topt op de dag van vandaag. ik denk dat ik nooit dat zinnetje zal kunnen horen, zonder er die associatie bij te hebben.

Dus, nee, ik word geen fan van "Je leeft maar één keer"...

15:54 Gepost door Schaduw Zijde in Herinneringen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Volkomen met je eens , Schaduw Zijde !!! Dat zinnetje is volkomen egocentrisch ... !
Jammer ...
maar met alle gevolgen vandien ...
Ach ja ...Idd ...
Men LEEFT maar één keer ...Maar telt die
gedachteev. ook voor àlle nabestaande ...????
Ik wéét het effe niet ( meer ) !
gewoon een vraag,

die éénieder bij zichzelve éffe invullen mag ...

Zo zie je maar ...

zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaaaai ...
MVG
Ikke

Gepost door: klaverke | 23-11-09

Reageren op dit commentaar

ik ben meer voorstander van een ander zinnetje: mijn vrijheid stopt waar die van de anderen begint ;-)

Gepost door: Schaduw Zijde | 23-11-09

Reageren op dit commentaar

*** Ik begrijp best jouw gevoel maar bij mij komt dat zinnetje wél héél positief over... meer in de zin van: Je krijgt geen 2e kans.

Gepost door: Tal | 30-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.