19-11-09

Jarig

Morgen ben ik jarig en mijn kado is: het eerste van een reeks onderzoeken in het referentiecentrum voor chronische vermoeidheid in Gasthuisberg ;-) Op zich kan me dat niet veel schelen. Het is alleen: moet dat echt altijd zo vroeg zijn??? Wordt hier thuis door Taxi Hendriks opgepikt om 7u30. Lijkt me nogal vroeg, want onderzoeken zijn om 9u. Maar goed, dan drink ik maar een kopje koffie vooraf, als het nodig is.

Het is alleen het feit dat ik om dat uur moet wakker zijn, dat me zorgen baart. Kreeg bij mijn vorige doktersbezoek het advies om de Circadine te combineren met Stilnoct, een slaapmiddel dat ik vroeger ook al heb gebruikt. Destijds toen de slaaptoestanden begonnen zijn ben ik ermee gestopt omdat het toch niet meer hielp. Nu, in combinatie met de melatonine werkt het toch iets beter. Normaal moest ik van de dokter dat slaapmiddel om middernacht nemen. Allemaal goed en wel. maar als ik zomaar opeens van om 6u naar bed gaan naar middernacht moet, verlies ik wel 6 uur. Ik kan me dat niet permitteren. Dus besloot ik om het geleidelijk aan te doen. Het lijkt wel te werken, maar ik ben natuurlijk nog lang niet op het punt dat ik om 7u30 kan klaar staan om te vertrekken én voldoende geslapen hebben.

Ik weet helaas ook niet goed welke onderzoeken het morgen precies gaan zijn. Er zat een brief bij met wat uitleg. maar erg duidelijk is die niet. Eerst zeggen ze: er komen 3 afspraken. De 1ste keer bloedafnames, rx thorax en echo van de buik; 2de keer bespreking van de resultaten + gesprek bij psychiater; 3de keer diagnose en voorstel van behandeling. Maar dan verder in de brief wordt er een andere reeks odner'zoeken vermeld, weer 3: eerst een gesprek met een sociaal assistent, 2. een conditietest en 3. onderzoek door fysisch geneesheer. Jamaar, wat is het nu? Ik kan alleen maar hopen dat die conditietest niet morgen is, want de vorige keer dat ik die moest doen, kon ik de rest van de dag bijna niet op mijn benen staan en had ik een paar dagen nodig om te recupereren.

Hoedanook, ik heb me erop voorzien dat morgen een verloren dag wordt. Maar omdat ik jarig ben en 44 wordt en omdat ik dat zo'n leuk getal vind en omdat het al zolang geleden is dat ik nog een iets voor mijn verjaardag heb kunnen doen... heb ik het in mijn hoofd gehaald dat ik zondag een klein feestje wil geven. In de namiddag met koffie en lekkers. Het bakwerk heb ik gepland voor vandaag, misschien morgenavond en vooral zaterdag. Zou moeten lukken.

Tenzij ze me morgen die conditietest laten doen natuurlijk... Waarom kunnen mensen niet gewoon een duidelihjke brief schrijven? Zo vreselijk moeilijk is dat toch niet...

21:51 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Alvast een gelukkige verjaardag, zelfs al wordt de dag vermoeiend en vol onderzoeken! ik duim! :)

Gepost door: Maaike | 20-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.