19-10-09

Dode kraai

Met zo'n hond komt een mens al eens buiten. En dan merk je soms dingen op waar je anders misschien niet op zou letten. Zo vond ik daarnet een dode kraai voor mijn huis. Hij ligt wat verscholen, tussen mijn gevel, een van mijn bloembakken en de lantaarnpaal. Ik weet dus niet of-ie er van vandaag pas ligt of al langer.

Op zich verbaast het me niet, dat die kraai daar ligt. Ik vond al een hele tijd regelmatig kraaienveren op mijn stoep, dus dat er daar ergens eentje woonde, was me wel duidelijk.  Heeft wel iets, als je huis "beschermd" wordt door een kraai. Maar nu dus niet meer. Zou dat een slecht teken zijn, een kraai die doodvalt op je stoep? Hopelijk niet... Hmm, ik vraag me plots af: ik heb geloof ik vrijdag de gaskachel aangestoken. Dat beest zal toch niet op de schouw gezeten hebben en al de rook naar binnen gekregen hebben? Tja, niks aan te doen...

En dan stelde zich de vraag: wat moet er nu met dat beest gebeuren. Begraven in de tuin is geen optie, vanwege nog steeds compleet ontoegankelijk (experiment met chemische bestrijding heeft jammerlijk gefaald...). Ik herinner me dat ik ooit eens in paniek naar Oma heb gebeld omdat er waar ik toen woonde een dode kat op straat lag. Ze zei me toen dat ik naar de politie moest bellen. Op Facebook hoorde ik dat het waarschijnlijk de stedelijke reinigingsdienst is, die ik moet hebben. Heb dan op de site van syad Vilvoorde proberen uit te vissen waar ik daarvoor juist moet zijn. Was me echter niet duidelijk, dus heb ik uiteindelijk maar een mailtje gestuurd via hun contactformulier.

00:14 Gepost door Schaduw Zijde in Fauna en flora | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.