11-10-09

Zucht

Pas heel laat gaan slapen  en dus ook vandaag heel laat op. En ik weet waarom. Gisteren gaf de ingebouwde dvd-speler van mijn televisietoestel de geest. Voor mij is dat een kleine ramp. Op een bepaald moment 's avonds kan ik niks anders meer dan liggen en een dvd bekijken. Liefst zelfs een film die ik al gezien heb, want zelfs iets nieuws bekijken is dan een inspanning. En nu kan dat dus niet meer.

Geld om dat ding te laten herstellen of vervangen, tja, dat is er niet. Ik kan naar het ocmw ghaan, maar ik weet toch al wat ze daar gaan zeggen: dat dat geen noodzaak is. Voor een normale mens niet, nee, maar voor mij wel. En geloof me, op zo'n momenten haat ik dat, dat ik zo afhankelijk ben van een ding, een voorwerp. Maar het is wel zo. Net zoals ik afhankelijk ben van mijn auto en van de computer waar ik nu aan zit. Dat zijn de dingen die mijn leven leefbaar maken.

Ik haat het ook dat het kapot gaan van zo'n ding in mijn leven een ramp betekent. Ik moet maar even gaan kijken op de profielen van een aantal Facebookvrienden om een paar echte rampen tegen te komen. Veel meer miserie dan een domme kapotte dvd-speler. En toch houdt dat mij uit mijn slaap. Zelfs al weet ik dat ik iemands dvd-speler mag lenen.

Niet dat ik erover heb liggen piekeren. Nee, ik ben dan zo alert dat er van slapen geen sprake is. Daar zijn mijn pilletjes helaas niet tegen opgewassen.

Waar ik nu nood aan heb is wat "feel good" medicatie: ervoor zorgen dat ik me in mijn hoofd beter voel. Dat betekent vooral leven in het NU. Wat er morgen komt, dat zien we morgen wel. Maar ik moet er NU voor zorgen dat ik verder kan. En dat ga ik dan maar doen.

18:49 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.