23-09-09

Terug naailes

Mijn avondlessen naaien zijn vandaag terug begonnen. En ik zit terug in het eerste jaar :-D Toen ik me ging inschrijevn zei ik: maakt me niet uit op welke avond, maar ik wil terug bij mijn lerares van voordien zitten. Maar ik wist niet op welke dagen ze zou lesgeven. Ha, zei die man, maar dat weet ik wel. Tja, vervolgde hij, ik kan je moeilijk bij het eerste jaar zetten, het 2de jaar op dinsdag, is dat ok? Ja, natuurlijk, want die dag ben ik gewoon. Ik kom daar dus vanavond toe en merk al meteen dat het allemaal nieuwelingetjes zijn. Blijkbaar weten ze het op het scretariaat zelf ook niet :-D

Enfin, mij maakt het niet uit. Ik ben ingeschreven en daarmee uit. Vanavond was het de eerste les. Omdat ik wist dat ik sowieso in een lager jaar zou zitten, had ik me erop voorzien zelf mijn plan te moeten trekken. Had wat naaiwerk mee en patroonboeken. Ik had ztaerdag op het stoffenfestival in Televil een mooi stofje voor een winterrok gevonden. Die stof had ik meegenomen en daar heb ik een leuk patroontje bijgezocht. Ik kijk er al naar uit! Heb echt wel een paar nieuwe rokken nodig, want door af te vallen, zakken enkele van mijn  rokken af. Bovendien heb ik overwegend effen zwarte rokken en ik ben al lang op zoek naar wat fleurigers.

Volgende week ga ik patronen overtekenen en aanpassen. Tja, er mag dan wel wat heupomtrek af zijn, maar ik blijf zitten met het feit dat mijn heupen altijd een 2-tal kledingmaten groter zijn dan mijn taille. Maar dat is nu net het fijne aan zelf je kleding maken: ik kan het patroon aanpassen aan mijn lichaam :-)

00:05 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.