25-08-09

Honden

Voor honden beb ik toch wel echt een blinde vlek, merkte ik daarnet weer eens op. Ik heb een (verborgen blogje) waarop ik verslag uitbreng van mijn wandelingen en vooral van de dieren en planten die ik ontmoet. Ik schreef erin over de wandeling van vandaag: de appelbomen, de netels en distels, de ganzen die ik zag overvliegen, de kraaienveren die we vonden.

En toen ik dat alles genoteerd had en opgeslagen, bedacht ik: oeps, ik ben de honden vergeten. We kwamen immers een koppel tegen met 2 honden. Die waren erg in ons geïnteresseerd (wat wel iets te maken zou kunnen hebben met de boterhammen met vlees, die Blablamie toen aan het eten was ;-) Ik ben allang niet meer de angsthaas die voor elke hond op de loop zou gaan. Ik zag wel dat ze goed getraind waren en niet verder gingen dan ze van hun baasjes mochten. En dan kan ik het wel aan.

Maar met alle aandacht die ik heb voor dierboodschappers, als ik terugdacht aan de dieren die ik vandaag gezien had, dan vergat ik toch die honden. Zelfs al vond ik ze best leuk. En zelfs al leerde ik van Blablamie iets over hondengedrag waar ik absoluut niets van wist.

Ik blijf het vreemd vinden dat ik honden niet snap. Tenslotte ben ik toch met honden opgegroeid? Maar katten snap ik, papegaaien ook, schildpadden, cavia's, allemaal geen probleem. Als ik een boek lees over die dieren, dan is dat met een gevoel van "hé ja, dat klopt". Als ik over honden lees, snap ik er niks van. Het komt me niet bekend voor, het is alsof ik nog nooit een hond heb gekend.

Ik denk dat ik het, als ik zou willen of als het echt nodig zou zijn, wel zou kunnen leren. Maar het zou "leren" zijn. terwijl ik met katten niet heb moeten "leren" omgaan. Het is alsof katten dezelfde taal spreken als ik en honden niet. Heel vreemd...

 

00:58 Gepost door Schaduw Zijde in Fauna en flora | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het zijn allemaal verschillende wezens he...
Maar ik moet toch niet veel van honden weten, beetje last van een hondenfobie.

Grtjs

Gepost door: Fairytalegirl | 25-08-09

Reageren op dit commentaar

Andere kijk op honden Ik heb het gisteren nog gelezen (Jean Donaldson: Hondencultuur): Het "probleem" met honden zou bestaan in het feit dat het roofdieren zijn zoals katten, maar in tegenstelling tot katten zijn het sociale roofdieren - met een ingewikkeld sociaal gedrag dat vaak net het tegendeel voorstelt van menselijk gedrag. Ik ben met honden opgegroeid, maar heb er voor mijn werk gedurende de laatste maanden heel wat over gelezen. Verbazingwekkend eigenlijk dat het ondanks het grote gebrek aan kennis over die beestjes over het algemeen vrij probleemloos afloopt tussen ons. En: ze zijn niet altijd eng. :) De mijne verricht wonderen met autistische kinderen.

Groetjes,

Veerle

Gepost door: Veerle | 25-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.