20-08-09

Leuke dag

Ik had vandaag een heel leuke dag. Maar wel een beetje veel allemaal, dus ik ben doodmoe en vrees het ergste voor morgen.

Deze namiddag had ik een gesprek bij het ocmw. Mijn contactpersoon heeft volgende maand vakantie, dus was het tijd om tevoren nog eens bijeen te komen. Daar kwamen een aantal onverwachte extraatjes uit voort. Meer kan ik daar niet over zeggen, want ik mocht er van haar "geen reclame over maken". In ieder geval was het fijn :-)

Daarna kwam leeskringvriendin A. mijn wildernis nog eens besproeien. De vorige keer was dat geen succes, maar dat was wellicht omdat ze 1) het mengsel te veel verdund had (volgens haar man) en 2) omdat het de dag nadien geregend had. Dat laatste zal morgen wel niet het geval zijn, Tenzij misschien 's avonds een warmteonweer?

Daarna ben ik nog met haar mee naar huis gegaan, om een duikje te nemen in haar zwembad. Dat was héérlijk! Het was al wel aan het afkoelen, maar toch nopg verfrissend na zo'n warme dag. Me weer herinnerd hoe graag ik zwem.

Eigenlijk is dat vreemd. Schoolzwemmen vond ik een verschrikking. Heb er en trauma aan opgelopen dat maakt dat ik nog altijd niet in het water kan springen. De allereerste keer dat we gingen zwemmen, moesten we meteen in het water springen. Ok, in het ondiepe gedeelte. Maar als je 9 bent, nog nooit van je leven in een zwembad bent geweest en sowieso al wat angstig aangelegd bent, is dat goed om voor je leven getraumatiseerd te zijn. Met heel veel moeite slaagde ik erin om mijn brevetten van 25 en 50 meter te halen en dat was het dan.  Pas later toen er aan de VUB een zwembad kwam, ben ik terug gaan zwemmen. Kort voor ik ziek werd ging ik een keer of twee per week. Ik oefende tot ik erin slaagde om 1 kilometer te zwemmen aan een stuk door. Maar in het water springen, laat staan duiken, dat is er nog steeds niet bij. Maar ik doe het wel graag en voel me in het water best wel in mijn element.

Zou een manier moeten vinden om het terug op te nemen. heb alvast een kandidaat zwembuddy gevonden. Maar het probleem is vooral financieel. Een beurt kost hier iets meer dan 2 €. Met mijn klein budget is dat toch nog veel. Je kan ook een abonnement nemen en dan is het goedkoper, maar dat bedrag kan ik niet zomaar in 1 keer op tafel leggen. Misschien eens over hebben met mijn schitterende contactpersoon bij het OCMW. Die is altijd enthousiast over alles wat gezondheidsbevorderend werkt.

Dan hebben we nog de avond afgesloten op het parkconcert, in het parkje hier om de hoek. Bij goed weer is het daar altijd heel druk en dat was deze keer niet anders. Ik ben zelf zo geen concertmens maar ik vind het wel een geweldig initiatief.

Maar nu ben ik dus wel steendood. Ik weet dat dat raar klinkt, maar dat is eigenlijk geen goeie zaak. Hoe vermoeider ik ben, hoe moeilijker het is om in mijn bed te geraken, en dan spreken we nog niet eens over in slaap. Typisch probleem van HSP-ers: we raken zo makkelijk over onze toeren. Te veel gebeurd, te veel indrukken om te verwerken, en hopla, daar gaat mijn broodnodige nachtrust :-(

Enfin, al mijn boodschappen van deze week zijn gedaan en morgen is er niks dat ik perse moet doen. Dus als het dan wat minder is, is dat nog geen echte ramp. Ik mag morgen terug gaan zwemmen, maar weet niet of dat gaat lukken. Misschien gewoon een beetje in het water hangen :-)

 

00:38 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.