28-07-09

Leuke babbel

Ik maakte vanavond een heel kort wandelingetje in het Floordambos, een helaas erg versnipperd bos, dat op het grondgebied van Vilvoorde, Melsbroek en Machelen ligt. Het was de 1ste keer dat ik er kwam. gewoon nog niet aan toegekomen. Er is hier ook nog zoveel groen in de buurt waar ik nog niet ben gaan wandelen...

Eigenlijk was het er te laat voor, het liep al tegen 21uur aan. En dan is het in het bos al wat donker. Dus erg ver ben ik niet gegaan. Gewoon om een idee te hebben waar het pad naartoe leidde. Ik hoop eigenlijk dat het uitkomt aan het Brucargobekken. Dat staat op mijn verlanglijst van plekjes in de omgeving, die ik beslist nog eens moet bezoeken.

Je kan dat bekken zien vanop de E19, in dze richting van Antwerpen, kort na de ring. Ik weet dat het de naam heeft om interessant gebied te zijn voor vogelaars en zoals mijn trouwe lezers weten, ben ik er toch wel zoeentje ;-) Maar op dat vlak is het natuurlijk wel interessanter tijdens de trek.

Het pad dat ik wou volgen vertrekt van aan een weg, die daar een prachtige U-bocht maakt. Je kan je daar - met een beetje fantasie - zo in de bergen wanen. Toen ik uit mijn auto kwam, reed er net een fietser voorbij die een beetje verder stopte. voor een plaspauze, zag ik vanuit een ooghoek. Maar die plaspauze nam hij toch wel vrij ruim. Ik vond het een beetje verdacht en voelde me toch niet 100% op mijn gemak, moet ik toegeven.

Dat bleek helemaal niet nodig. Toen ik terug uit het weggetje kwam, was hij er nog steeds en hij sprak mij aan. Vroeg of ik van iets specifieks foto's maakte. Ja, die vraag heb ik al vaker gehad, als ik op stap ben met mijn toestelletje :-) Blijkbaar is het voor de meeste mensen toch moeilijk om zich voor te stellen dat iemand foto's maakt van dingen waar zij niet eens bij stilstaan.

Enfin, ik legde hem dus uit dat ik gewoon heel graag foto's maak van bloemen en planten. Leuke hobby, vond hij, en gezond, zo wandelen in het groen :-) dan zijn we beginnen babbelen over andere leuke plekjes in de omgeving. Zo wist hij me te vertellen dat er aan Drie Fonteinen, achter de VTM een heel nieuw stuk park ontsloten is. Moet ik binnenkort beslist eens een oogje op gaan werpen!

Het was nog een knappe man ook :-D Wie weet, misschien kom ik zo nog eens de man van mijn leven tegen, tijdens een van mijn wandelingetjes :-)

23:34 Gepost door Schaduw Zijde in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.