06-07-09

Barmhartige samaritanen

Dat waren Blablamie en ik vanavond. We hadden afgesproken voor een avondwandeling. Daarna besloten we nog iets te gaan drinken. Onder het rijden zien we op het voetpad een meneer die een vrouw van straat ophelpt. Met weinig succes want ze zakte al meteen terug in elkaar. Oesje, zeggen Blablamie en ik. Ik stop, Blablamie stapt uit en gaat een handje helpen.

Even later zie ik Blablamie en de man, elk het dametje aan een kant ondersteunend, op mijn auto afkomen. Of ik haar naar huis kan brengen. Geen probleem.

Maar wacht effe... Ik heb geen 5-deurs. Madammeke op de achterbank? Maar geraakt ze er dan nog terug uit? Madammeke van voor, maar hoe geraken de anderen er dan nog bij? Hoe lossen we dat op? Wel, Blablamie en de man gaan te voet, ik vervoer het dametje met de wagen en op de plaats van bestemming helpen zij haar terug uit de auto.

Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg bekent het madammeke dat ze te veel gedronken heeft. Dat had ik ondertussen al wel geroken, ja ;-) Ik heb het niet op dronkelappen, maar evengoed, liever haar naar huis rijden dan te riskeren dat ze op straat nog een paar keer tegen de vlakte gaat. Dus, ik met het madammeke naar haar thuis.

Tegen dat we daar waren, stond ze blijkbaar toch al wat vaster op haar benen. Dus het lukte om haar uit de auto te krijgen en tot aan haar voordeur. Ondertussen had ik al 4 kussen gekregen en was ik uitvoerig bedankt. Blablamie kreeg ook nog een kus, en was - zo hoorde ik later - ook al uitvoerig bedankt door de man.

Zoveel verbazing over een simpele daad van barmhartigheid. Blijkbaar vinden mensen het vreemd als je hen helpt. Ik niet nochtans, Blablamie ook niet. En zoals gezegd, het feit dat dat madammeke zich een flink stuk in de kraag had gedronken en het dus zichzelf had aangedaan, verandert daar niks aan. Je laat iemand niet zomaar op straat liggen. Toch?

En eigenlijk was het zelfs grappig. Ze had zeker geen kwaaie dronk. Ze besefte ook dat ze het zich morgen waarschijnlijk erg zou beklagen. Dat denk ik ook, want volgens mij wordt dat een ferme kater ;-)

 

23:11 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heb dit weekend schoenen gevonden en bezorgd aan de eigenaars. Man, die waren ook behoorlijk in de wolken. Ze moet er zelfs even bij gaan zitten.. ik verbaas mij er ook steeds over, hoe verwonderd mensen zijn als er eens iets vriendelijks gebeurt...

Gepost door: Maaike | 07-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.