24-04-09

Morgen

Ik ben erg benieuwd naar het weer van morgen. Waarom? Ewel...

Het klasgenootje met wie ik mag meerijden naar de naailes heeft morgen een trouwfeest. Nu hoorde ze aan het begin van de week dat ze voor morgen wisselvallig weer voorspelden. Ah nee, dacht ze. Dus...

Herinnerde ze zich een oude traditie: eieren naar de zusters Clarissen brengen. Naar verluidt gaan die er dan voor bidden dat het goed weer wordt en schijnen ze dat daarboven ook nog eens bewerkstelligd te krijgen. 

Klasgenootje aan een collega met kippen gevraagd of die een doos eieren wou meebrengen en dan zij daarmee naar de zusters van den Troost, hier in Vilvoorde. Nu zijn dat wel geen Clarissen maar Karmelietessen, voor zover ik begrepen heb. Maar blijkbaar werkt dat ook. 

Ondertussen las ik op het net dat dat van die eieren eigenlijk niet meer echt van deze tijd is: al die eieren, dat is niet goed voor de cholesterol van de zusterkes. En inderdaad, meende de zuster aan wie mijn klasgenootje haar eieren afgaf, dat het ook wel wat anders mocht zijn. Wacht, zegt zij, geen probleem. En ze haalde ook nog eens een doos pralines te voorschijn. 

't Moet zijn dat die pralines geen effect hebben op hun cholesterol, want dat zagen de zusters blijkbaar wel goed zitten. Er zou nogal eens gebeden worden!

En nu ben ik dus toch wel wreed benieuwd watvoor weer het morgen gaat zijn. Want als het gebed van die zusters zo'n kracht heeft, dan wil ik - atheïst of niet - ook wel eens een doos pralines aan de zusters gaan geven. Niet zozeer voor goed weer weliswaar. Want als Clarissen Karmelietessen mogen zijn en eieren pralines, dan zal goed weer ook wel iets anders mogen zijn, zeker?

17:47 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Echte tjeven, die zusters: eieren zijn helemaal niet slecht voor de cholesterol en pralines wél... ;-)))

Gepost door: Ariane | 28-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.