25-02-09

Vlees

Bon, ik zou nooit gedacht hebben dat ik dit ooit nog eens zou zeggen: ik heb al een tijdje goesting in vlees. Echt vlees. Een stukje kalfsvlees of een biefstukje. Niet x- of y-burgers, boomstammetjes, blinde vinken of ander op gehakt gebaseerd spul.

Dat is altijd wel mijn soort vlees geweest. Ik ben immers nooit een carnivoor geweest. Maar nu eet ik dat vooral noodgedwongen. Omdat dat het enige is wat ik me kan permitteren. En dan koop ik het nog bijna alleen als het afgeprijsd staat. Helaas, écht vlees staat maar zelden afgeprijsd. Of het is zelfs dan nog aan de dure kant voor mij.

Al met al is het ondertussen gemakkelijk een jaar geleden dat ik nog eens echt vlees gegeten heb.  En ik heb er dus goesting in. Het water loopt me in de mond als ik aan een biefstuk denk. Weliswaar een zeer goed doorbakken, maar toch écht vlees. Misschien dat ik mezelf bij gelegenheid toch maar eens op vlees ga trakteren. Voor 1 keertje? Ik zal zien...

17:56 Gepost door Schaduw Zijde in Armoede | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wat kan ik meer zeggen dan: smakelijk! En bijt je tanden niet stuk, want echt, hormonenvrij vlees is taai!

En wees niet te gulzig, zodat je je niet verslikt!

Nog een prettige avond!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 25-02-09

Reageren op dit commentaar

bij carrefour heb je wel kans op echt vlees dat afgeprijsd is, maar misschien is die niet in je buurt.

Gepost door: liliwens | 26-02-09

Reageren op dit commentaar

de gewone "vermalste gepelde" biefstuk kost in Delhaize evenveel als blinde vinken; echt waar. 10,95 per kilo of zoiets. Die kopen wij ook. 'Filet pur' kunnen wij ons ook niet permitteren... dat is geleden van toen ons vader nog leefde...

Gepost door: Rita | 06-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.