12-01-09

Wat is mooi

Was hier aan het nadenken over een conversaties die ik had, met verschillende mensen op verschillende momenten maar wel rond min of meer hetzelfde onderwerp. 

Onlangs zei een vriendin in een gesprek iets over iemand die we beide kennen: "Toch jammer voor X, dat die niet zo knap is." Ik: huh? Ik vind die X heel lief en sympathiek, en dus ook mooi. Want zo gaat dat bij mij: ik vind mensen mooi omdat ik ze graag heb. Dan mogen die - objectief gezien - zo lelijk als de nacht zijn, als ik ze graag heb, zie ik ze als "mooi". Ik zie dat ook wel, hoor, wat die vriendin bedoelde, alleen betekent het voor mij niks. En denk nu niet dat die vriendin zo iemand is, die daar wel naar kijkt. Nee, dat niet. Alleen, haar valt dat op en mij eigenlijk niet. 

En dan vandaag ging het ergens over "je type". Je weet wel, het "type" man of vrouw waar je op valt. Ik kan eigenlijk niet zeggen dat ik een "type" heb. Toch zeker niet in fysieke bewoordingen. Ik weet wel wat ik mooi vind: grote mannen met brede schouders, kolenschoppen van handen en blauwe ogen, en als ze dan ook nog een diepe stem hebben en een huig-r, kwijl... Tja, men zegt wel eens dat vrouwen vallen voor het soort man dat hun vader was, en jawel mijn (groot)vader beantwoordde zodanig aan dat "type" dat hij ei zo na bij de SS werd ingelijfd. 

Maar alhoewel ik dat "type" aantrekkelijk vind is het niet dat waar ik voor val. Ik val voor mannen die me een kick geven op intellectueel vlak. Doordat ze intelligent zijn, of grote idealen, een fantastisch gevoel voor taal en humor hebben of opmerkelijke opvattingen, verder denken dan de meesten andere mensen, of om het even wat dat mijn brein prikkelt. Ja, ik ben nu eenmaal een cerebraal type. Kan er ook niks aan doen ;-)

23:20 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schoonheid zit inderdaad van binnen, maar de buitenkant speelt toch ook een beetje mee.
En als het dan over mannen gaat, die moeten dat ietsje 'extra' hebben, ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, ik noem het gewoon 'Het' ...
Nog een fijne dag !

Gepost door: Mamapippa | 13-01-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.