05-01-09

Ijzel

Als je auto buiten slaapt, voorzie dan morgenvroeg maar een emmertje warm water, als je in je auto wil kunnen geraken. Mijn deuren waren na amper 2 uur al vastgevroren. En ik moest nog buiten. Gelukkig kreeg ik die langs de passagierskant open en van binnen uit heb ik de andere dan kunnen openduwen. 

De grote banen zijn ok. Maar de kleintjes... Spiegelglad op sommige plekken. Hierachter in de Nijverheidsstraat bijvoorbeeld. Ze zijn daar ooit op het lumineuze idee gekomen om de bestrating te veranderen. Ok, het was nodig want als je die straat door moest en je was net je plas aan het ophouden, dan was dat een verloren zaak. Maar ze hebben daar dan klinkertjes gelegd. Gevolg, als het ijzelt, moet je die straat mijden als de pest want dan kan je ze alleen gebruiken als schaatspiste. 

Dat het daar glad was, wist ik helaas niet toen ik terugkwam van mijn fotowandelingetje in Drie Fonteinen. Alle andere kleine straten die ik had gezien waren wel besneeuwd maar niet speciaal glad. Behalve de Nijverheidsstraat dus.

Nu weet ik uit ervaring dat het kruispunt waar ik linksaf moet altijd al spekglad is, ijzel of gewoon sneeuw. Is zo'n verkeersplatform, weet uw wel. Ook in van die klinkertjes... En omdat ik het daar ken, begin ik al ruim van tevoren te remmen. Maar het was al glad dus ik slipte. Met dat ik erin geslaagd was om te stoppen, pardaf een andere auto achteraan erop. 

Enfin, ik heb me niet kwaad gemaakt. Het is daar vreselijk glad en dat ze daar van die dwaze bestrating gelegd hebben, daar kan die mens niet aan doen. Maar nu vind ik wel dat je bij dergelijk weer best ruim afstand houdt. Erg is het niet, mijn bumper hangt een beetje los. Maar het is dwaas. Want vroeger had je dat probleem daar niet. En nu dankzij die stomme klinkertjes wel. 

 

20:07 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.