04-01-09

Driekoningen

Drie koningen, drie koningen,
geef mij ne nieuwen (h)oed,
mijnen ouwen is versleten,
mijn moeder mag het nie weten
mijn vader heeft het geld
op de rooster geteld

Ik struikelde als kind over dat rooster. Kende het woord alleen als aanduiding voor dat ding in de oven. En daarop geld tellen leek me wel heel erg onzinnig. Maar bon, de zin van de rest van het liedje ontging me ook, dus misschien paste het er wel bij.

Ondanks het feit dat het bijna Driekoningen is en morgen de scholen terug beginnen, nog geen zingende kinderen gezien, eigenlijk. Vreemd want andere jaren durven ze al wel eens rond kerstmis aan de deur staan. Zoveel te beter, ik heb toch geen geld op overschot...

Vond vandaag wel een echte boon in mijn Driekoningentaart. Kocht die bij de Lidl, wegens goedkoop. Smaakte wel niet helemaal zoals het hoort. En eigenlijk horen ze geen Driekoningentaart te verkopen op 2 januari. En er zat dus een echte boon in. Dat was vroeger wel zoals het hoorde, maar ik ben eraan gewoon geraakt er kleine prutsdingetjes in te vinden die perfect in een letterbak passen. Dat soort spulletjes waar ik, die nooit van zijn leven een minimalist zal worden, dus wel van hou ;-)

101_9516 (1424 x 1067)

 

 

 

 

 

Nog een traditie die verbonden is aan Driekoningen, toch in mijn kalender: het afbreken van de kerstboom. Hoe zit dat bij jullie? Geef je mening in de nieuwe poll.

 

23:31 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.