14-12-08

Eindejaarsfeesten

Ik hou van kerstmis. Maar er is geen periode in het jaar waarin je het gebrek aan geld zo sterk voelt als nu. Ik probeer menu's op te stellen die zo goedkoop mogelijk uitvallen en toch nog feestelijk blijven. En dat is niet makkelijk. Met 50€ per week kom je in deze tijden van crisis niet ver. Ik heb dan al het geluk dat ik geen familie heb waar ik kadootjes voor hoef te verzinnen. Enfin, ik heb wel familie, maar ik verwacht niet dat ik veel van hen ga horen. Het zij zo.

Wat wel jammer is, vorige jaren verkochten ze bij Lidl hazeruggen aan een zeer redelijke prijs. Dit jaar geen hazeruggen te zien. Helaas, helaas, want haas met raapjes was zo stilletjesaan mijn favoriete feestmenu geworden... Ik ben geen grote vleeseter, maar een hazerugje lust ik toch wel. Vandaag eens gekeken in de Carrefour bij het wild, maar daar kosten twee minuscule filetjes al meer dan de hele rug destijds bij de Lidl.  Ik zal me erbij moeten neerleggen, vrees ik.

Maar... omdat ik toch wel een beetje kan koken, zal ik wel een goed alternatief kunnen vinden. Herinner me bijvoorbeeld ooit een recept te hebben uitgeknipt van kip in een sausje van witte wijn en druiven. Dat lijkt me wel wat. Ben ook aan het snuffelen op het web en heb wat kookboeken uitgeleend in de bib.

Het moeilijkste is naar de winkel gaan. Mag niet te veel kijken naar wat andere mensen zoal in hun karretje stoppen. Of naar de bedragen die ze uitgeven aan kado's.

Ik kan me eigenlijk nauwelijks nog voorstellen hoe het was om onbezorgd geld te kunnen uitgeven. Het lijkt zo lang geleden en het zal nog heel lang duren. Gelukkig wordt het na nieuwjaar weer wat kalmer allemaal. Dan keert iedereen terug naar het gewone leven. Dan valt het geldgebrek iets minder hard op.

 

01:58 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** Ik leef zo met je mee... omdat ik wéét wat het is. Bij mij kwam het geldgebrek door slecht geldbeheer, vooral nav de scheiding. Mijn lieve echtgenoot vertrok naar Afrika en liet mij met de schulden achter... daarbovenop had ikzelf ook nooit geleerd met geld om te gaan en dus had ik een behoooooorlijke put om terug op te vullen. Bovendien een kind op te voeden. Maar alléé, ik ben er hééééééél moeizaam uitgeraakt en nu pas op mijn 51e kan ik "onbezorgd" winkelen. Nu ja, onbezorgd volgens MIJN normen hé. Gek moet ik nog niet doen maar ik hoef mijn rekenmachientje niet meer mee te nemen om boodschappen te doen. pffffffff... geld maakt mss niet gelukkig maar een gebrek daaraan is echt de hel.
Zoals je zegt, er zijn makkelijker tijden dan deze nu

Gepost door: Talleke | 14-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.