10-12-08

De kerstboom

Er wordt volop over getwitterd, geplurkt en gefacebookt: mensen zetten hun kerstboom op. Veel te vroeg naar mijn gedacht. Ik geef toe, toen ik nog werkte, durfde ik mijn kantoorkerstboompje ook al wel eens begin december op te tuigen. Maar dat was vooral omdat ik vakantie nam rond kerst en nieuw en ik wou zelf natuurlijk ook nog van mijn boom genieten. 

Ondertussen werk ik niet meer en het gevolg is dat ik nu twee bomen heb, een grote en een kleine. Nu is dat op zich niet echt vreemd voor mij. Ik had als kind al mijn eigen kerstboom op mijn kamer. En dan was er natuurlijk de grote beneden in de woonkamer. Het gevolg daarvan is dat ik ook over een zeer uitgebreide collectie kerstversiering beschik, afdragertjes van Oma, en sommige zelfs nog van het boompje uit mijn kinderjaren. Ik kan elk jaar andere lichtjes hangen bijvoorbeeld :-)

Ooit, als de bovenverdieping toonbaar is (gordijnen, schappen enz.), dan komt het kleintje boven.  Dan is er hierboven terug een kerstboom en is de cirkel rond :-) Maar dat is toekomstmuziek...

Maar goed, ik dwaal af. Volgens mij hoort een kerstboom pas hoogstens enkele dagen voor Kerstmis gezet te worden. En hij blijft staan tot uiterlijk enkele dagen na Driekoningen. En zo zal het hier dus zijn: ergens in de week voor Kerst zet ik hem en na Driekoningen gaat hij terug de doos in ('t is geen echte :-)

En, jullie? Geef je mening in mijn nieuwe poll.

 

19:19 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.