13-11-08

Conversatie in een wachtzaal

Was vandaag een nieuwe sis-kaart gaan aanvragen bij het ziekenfonds. Die zat immers ook in dat kaartenetuitje, dat ik kwijt ben. 

Er zat redelijk veel volk in de wachtzaal. Onder andere een dame met een peutertje dat het nogal moeilijk had met dat lange wachten. Het was een vrouw met een hoofddoek. Geen Noordafrikaanse, zou niet kunnen zeggen vanwaar ze kon zijn. Vrij donkere huidkleur, beetje zoals sommige Indiërs, misschien dus wel van die omstreken. Maar nu ook weer niet zo donker als sommige zwarten, gewoon een vrij donker soort olijfbruin.

Naast haar zaten een jonge vrouw en een wat oudere man die blijkbaar bij elkaar hoorden. Toen de dame met de hoofddoek even naar buiten ging om de kleine wat te sussen, hoorde ik flarden van een gesprek tussen haar "buren". Ving niet veel op, maar genoeg om lichtjes geshockeerd te zijn. Man: ".....beter in de brousse blijven". Vrouw: "..... het is geen negerin....." 

Ik neem aan dat ze het echt wel over die vrouw hadden, te beoordelen aan hun blikken. Ik kon mijn oren niet geloven. Tja, er zijn mensen die zo spreken natuurlijk, maar ik moet toegeven, ik kom ze eigenlijk niet vaak tegen. Dus ik kijk altijd wel heel erg op, als ik dan eens zoiets hoor.

Waar ik echter veel heimelijk plezier om had, was het vervolg van het verhaal. Een beetje later, toen de dame met het kindje terug in de wachtzaal zat ging de buzzer voor de volgende klant. Maar er gebeurde niks, niemand stond op. draait die dame zich naar dat koppel en zegt tegen hen, in het Nederlands, het is aan jullie. En toen ze zag dat ze een plastieken zakje vergaten, maakte ze hen ook nog eens heel vriendelijk daarop attent. Man zei, tamelijk beduusd kijkend, dank u.

Grijns, toch wel heel goede manieren, hé, die negers uit de brousse.

03:07 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Spijtig dat er mensen zijn die alle 'negers uit de brousse' over dezelfde kam scheren hè. Trouwens zijn er evenveel Belgen die soms wel recht uit de brousse lijken te komen. Maar daar wordt dan zo niet op gereageerd ...
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.