31-10-08

Sir John Everett Millais en ArtMagick

Ik bracht uit de bib een boek mee over het werk van Sir John Everett Millais. Trek het u niet aan als je nog nooit van 'm gehoord hebt. Je moet al erg into 19de eeuwse kunst zijn om zijn werk te waarderen, denk ik. 

Ik ben natuurlijk heel erg into. Absoluut mijn favoriete periode, zowel voor beeldende kunst als voor literatuur trouwens. En ook heel de eeuw, van romantiek tot fin de siècle.

Sir John Everett Millais hoort thuis bij de zgn Pre-Rafaëlieten(1848), een kunststroming die ik ook al altijd erg gesmaakt heb. Dit is een van zijn bekendste werken, de "Ophelia" (1851-52):

 

clipped from www.artmagick.com
 blog it

 

Prachtige vrouwenportretten, heel gevoelig, zeer romantisch. Dit bijvoorbeeld:

 

clipped from www.artmagick.com
 blog it

 

Of dit:

clipped from www.artmagick.com
 blog it

Enfin, een boek waarin ik met veel plezier zal bladeren en lezen.Met het zien van Millais' werk bedacht ik dat ik al heel lang niet meer op ArtMagick ben geweest. Dé site voor wie van 19de eeuwse beeldende kunst houdt. Een waar paradijs. Je vindt er zelfs heel wat Belgisch werk op en dat zegt op zich al genoeg. Bijvoorbeeld Degouve-De Nuncques of Xavier Mellery.

Het is ook al veel te lang geleden dat ik me nog eens uitgebreid met kunst heb beziggehouden. Tijd dat ik mijn schade inhaal :-)

12:30 Gepost door Schaduw Zijde in Kunst | Permalink | Commentaren (1) | Tags: millais |  Facebook |

Commentaren

Hey Mooie beelden heb je hier op je blog staan. Het is ook een heel mooie blog. Ik wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 31-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.