31-10-08

Gezonde voeding

clipped from www.medinews.be

De meest waardevolle en gezonde voedingsmiddelen

Wetenschappers van de Universiteit van Yale hebben een index opgesteld waarop je kunt zien hoe gezond voedingsproducten wel of niet zijn. De wetenschappers gebruikten daarvoor dertig parameters.
toegevoegd : 27/10/2008
 blog it

Soms begint dat gezwam over gezonde voeding toch wel echt op mijn systeem te werken. De mens loopt al een paar miljoen jaar op deze aardbol rond. We hebben in al die tijd echt niet alleen "gezonde" dingen gegeten en toch zijn we er nog altijd. Meer nog, we floreren als soort even goed als, zoniet beter dan de eerste de beste kakkerlak. Blijkbaar maakt het dan toch niet zoveel uit hoe we eten. Ok, ik spreek nu over de mens als soort en niet over concrete individuen. maar moeten we dan perse allemaal 100 jaar worden? We zijn nu allemaal bij elkaar al een pak schadelijker voor ons eigen milieu dan die kakkerlak.

Los daarvan erger ik me eraan dat die wetenschappers denken dat ze aan 30 parameters genoeg hebben om voedingsproducten te catalogiseren als gezond dan wel ongezond. De stand van de wetenschap is bijlange nog niet zodanig dat men alles van die voedingsmiddelen afweet en over hun effect op het menselijk lichaam. Er worden nog elke dag nieuwe dingen ontdekt en niet zelden spreken verschillende onderzoekers elkaar tegen.

00:47 Gepost door Schaduw Zijde in Webknipsels | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.