26-10-08

Micro-bloggen

Sorry voor het woordgebruik maar ik moet effe melden dat ik daarnet een intellectueel orgasme van formaat gehad heb :-D. 

Opmerkzame lezers zullen wel het vakje hierboven links hebben opgemerkt, dat gewag maakt van zaken als plurk, karma en dergelijke meer. Dat vakje komt van de site Plurk, een service voor micro-blogging: korte berichtjes, eigenlijk te klein om er op je blog een bericht aan vuil te maken, maar die soms wel alles zijn wat je te melden hebt. Of bijvoorbeeld gewoon om te laten weten waar je op dat moment bent. Plurk biedt een widget aan (stukje code, voor de leken) waarmee je je plurks, zoals zij dat noemen, op je blog kan inbedden. Dat is dus dat vakje. 

Nu heeft Facebook iets gelijkaardigs. Bij hen heet het wel status in plaats van plurks, maar what's in a name. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Hmm, denkt Schaduw dan, als het hetzelfde is, dan zou dat toch in principe op een of andere manier gelinkt moeten kunnen worden. Zodat ik eenzelfde boodschap zowel op plurk, als op facebook, als hier op mijn blog kan zetten. 

Dus ging ze op zoek. Facebook heeft honderden zoniet duizenden of meer toepassingen die vanallles en nog wat mogelijk maken. Daar zou dat dan toch ook wel tussenzitten, zeker? Bleek toch nog niet zo simpel. Of eigenlijk wel, je moet het alleen weten. Maar daar hebben jullie nu mij voor. Plurk heeft wel een fanpagina op facebook maar niks geen toepassing die plurks omzet naar statussen. Ook niks dat statussen omzet naar plurks natuurlijk. 

Dan gezocht naar andere mogelijkheden. Dacht dat de sleutel misschien lag in RSS, dus zocht ik naar toepassingen die de rss-feed van plurk naar facebook overbrengen. Geen bevredigend resultaat helaas. 

Toen zocht ik naar mogelijkheden om widgets op facebook te krijgen. Bestaat maar ook dat was niet wat ik zocht.

En dan - oh openbaring! - viel mijn oog op ping.fm. Nu had ik dat al wel eens gezien bij andere plurkers, maar ik was er nog niet aan toegekomen uit te wissen wat dat was. Ten einde raad - en mede uit de mij in hoge mate eigen nieuwsgierigheid - heb ik dat dan toch eens aan een nader onderzoek onderworpen. Niet zonder hindernissen want de uitleg op die site is summier en komt nogal cryptisch over. 

Maar het is dus gelukt! Voortaan kan ik vanop ping.fm mijn status en mijn plurks ingeven en en passant kunnen de non-facebookers en non-plurkers hier op mijn blog ook nog meegenieten. Als dat niet wonderschoon is... Daar krijgt uw ondergetekende dus intellectuele... euh... orgasmes van.

Oh, en voor diegenen die zullen zeggen dat daar toch verschrikkelijk veel tijd in moet kruipen, eigenlijk niet: op een halfuurtje was het in kannen en kruiken. Het is het zoeken naar de juiste oplossing waar tijd in kruipt. 


02:29 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dat is zoiets als dat twitter, dat je op sommige blogs ziet staan.

Hopelijk sla je je nu niet voor het hoofd over zoveel onkunde, maar eerlijk gezegd, ik heb mij het hoofd er nog niet over gebroken. Al begrijp ik je woordgebruik wel. Ik ken het gevoel wanneer ik nog maar eens een oplossing vind voor een schijnbaar onoplobaar probleem.

;-)

Gepost door: ms | 26-10-08

Reageren op dit commentaar

Geniet van alles wat je overkomt, hoe het ook mag heten !
Nog een fijne zondag !

Gepost door: Mamapippa | 26-10-08

Reageren op dit commentaar

=^..^= ahaaaa, jij zit ook bij skynet met een blog!!!

Gepost door: Talleke | 26-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.