25-10-08

Liaisons dangereuses

In 2006 brachten Koen De Bouw en Joke Devynck 'Anna Karenina' tot leven en Hubert Damen en Karel Vingerhoets 'De Naam van de Roos'. Filip Peeters en Ann Miller serveerden 'Don Quichot' in 2007. De Vlaams-Brabantse bibliotheken organiseerden samen met de provincie deze voorlees- en vertelsessies op originele locaties.
Ook in 2008 nemen 8 bibliotheken de uitdaging aan om hun publiek te verwennen met de originele vertelling van 'Les liaisons dangereuses' van Choderlos de Laclos.

 blog it

Dat hebben ze goed stilgehouden, de geniepigaards! Ik kom elke week in de bib en heb geen aankondiging, geen folder, geen poster, nul komma niks gezien. Kwam erachter via Librarything, notabene. Heb me dan maar meteen via mail aangemeld, want dat wil ik onder geen beding missen.

Wie Les Liaisons Dangereuses nooit gelezen heeft, moet dat echt doen, écht! Denk niet dat je ervan afkomt door de - overigens ook goede - film te bekijken. Denk ook niet, pff, zo'n oud boek. Het is een van die boeken waarvan ik tijdens het lezen regelmatig vergat hoe oud het is, zo goed en vlot is het geschreven. Heb zelfs stukkken in het Frans gelezen, en dat wil wat zeggen, want dat doe ik haast nooit.

21:21 Gepost door Schaduw Zijde in Lectuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.