08-10-08

Snelverkoop

clipped from netto.tijd.be

GELD & GEZIN - Je kent ze wel: de afgeprijsde producten, soms tot halve prijs, omdat de houdbaarheidsdatum zijn limiet bereikt.

 blog it

Als ik tegenwoordig nog vlees eet, dan is dat eigenlijk vrijwel uitsluitend te danken aan de snelverkoop. Ik weet van de meeste winkels waar ik kom op welke dag en rond hoe laat artikelen worden afgeprijsd. Vlees in snelverkoop gaat thuis onmiddellijk de diepvries in. Nadeel, langzaam laten ontdooien is riskant. Maar sinds ik terug een magnetron heb, is dat gelukkig geen probleem meer.

Van dingen zoals yoghurt en plattekaas weet ik ondertussen dat je de houdbaarheidsdatum met een grote korrel zout kan nemen. Zo snel wordt dat blijkbaar niet slecht.

Die houdbaarheidsdata zijn sowieso lang niet altijd betrouwbaar. Heb een paar keer iets meegebracht van het CAW-winkeltje, waarvan de datum nog niet verstreken was maar dat toch bedorven bleek. Denk dat ook de bewaaromstandigheden daar een rol in spelen.

Het enige wat ik op het systeem heb aan te merken, is dat het misschien beter zou voorbehouden worden voor mensen die het niet breed hebben. Het leven is wel voor iedereen duur, maar voor de en toch beduidend duurder dan voor de ander.

00:41 Gepost door Schaduw Zijde in Webknipsels | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Snelverkoop Wel ik doe juist het zelfde. de kruidenier bij ons zo al lang dood moeten zijn, want zij eten altijd de overdatums op.Die mensen kunnen het niet waarmaken om de producten weg te werpen

Gepost door: liliwens | 09-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.