29-09-08

Typisch Vlaanderen...

Willen we het eens over een controversieel onderwerp hebben? Mijn oog viel op dit postje in mijn rss-lezer.

clipped from www.polskaya.be
25 September, 2008

Wank-banner

Te vinden onder: Fun, internet — Tags: , — @ 13:09

Een paar dagen geleden surfte ik rond op de woordwolk van allesoverseks.be (zeg nooit zomaar coitus tegen een coitus), en bovenaan de pagina verscheen een banner van ING met aan de linkerkant een hand die een paar keer het universele lifters-gebaar maakt en dan vervangen wordt door een creditkaart. En ligt het nu aan mijn verdorven geest, maar ik zag daar iets heel anders in:

Sluit nochtans perfect aan bij de inhoud van allesoverseks.be :) 

 blog it

De site in kwestie gaat uit van Sensoa. Ik heb in mijn laatste job veel met deze organisatie samengewerkt, dus nieuws over hen intereseert me altijd wel. Ben dus een kijkje gaan nemen op die site. Bots ik op dit:

Promocampagne allesoverseks: top of flop?

Sommigen vinden dat de campagne lijkt te zeggen dat jongeren en jongvolwassenen alleen maar met seks bezig zijn. Anderen denken dan weer dat dergelijke beelden zouden aanzetten tot seks. Sensoa koos voor campagnebeelden die de aandacht moeten trekken. Dan zijn erotische beelden een mogelijkheid.

 blog it

Wat een heisa toch weer... Zo kneuterig Vlaams...

Op tv worden - ook tijdens de uren dat kinderen kijken - scénes vertoond die vrij expliciet zijn. Reclamecampagnes voor dingen die helemaal niks met seks te maken hebben worden "opgefleurd" met soft porno beelden. In Flair staat elke week een spiernaakte man, met bijbehorende info over zijn seksleven. Maar als een organisatie die zich inzet voor de preventie van aids en soa's een site met info over seksualiteit promoot met beelden die duidelijk naar seks verwijzen, zij het dan op een ludieke manier, dan kan dat natuurlijk niet. Want dan geeft dat een verkeerd beeld en brengt dat jongeren op verkeerde gedachten. Tsss...

Uiteraard heeft Sensoa het over seks. Aids en soa's krijg je nu eenmaal niet van elkaar diep in de ogen te kijken. Het enige wat ik zelf zou opmerken is dat Sensoa er misschien beter aan zou doen om z'n campagne niet hoofdzakelijk op jongeren te richten. Ik hoor ook volwassenen dingen zeggen over seks waar ik zo mijn bedenkingen bij heb.

Bij het lezen van de stukjes op Sensoa's site overviel me een gevoel van "déjà lu". Beetje gegoogled en teruggevonden waar dat gevoel vandaan kwam. Wie zich al stoort aan de beelden op Sensoa's site moet vooral niet hier gaan kijken, de Nederlandse site waar Sensoa z'n mosterd ging halen. De uitleg werd blijkbaar overal sterk ingekort en alle plaatjes zorgvuldig weggehaald. Vaneigens, als je ziet wat voor heisa er al komt van de beelden die ze wel gebruikt hebben. Maar het resultaat is: als je echt informatie over seks zoekt, kan je toch maar beter naar de Nederlandse site gaan kijken.  

 

Let wel, ik vind zelf dat er in onze maatschappij veel te veel over seks gezeurd wordt. Maar dat vind ik geen reden om een organisatie aan te vallen, die iets probeert te doen aan de gevolgen van die mentaliteit.  

00:33 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.