27-09-08

Droom

Ik had een paar dagen geleden een bizarre droom die me niet loslaat. Ik was hier bij mij thuis. Niet alleen, een groot deel van mijn familie was er ook, levenden en overledenen. Ik ging naar de keuken en daar zag ik een lijster zitten. Toen die mij zag, vloog-ie weg. Door het gat in de vliegenhor, waardoor hij ook was binnengekomen, dacht ik. Ik vond het niet erg om die vogel in huis te vinden, hij had van mij zelfs langer mogen blijven.

Maar even later was er weer een vogel. Een kraai deze keer. Om een of andere reden boezemde die mij angst in. Ik wou hem kost wat kost buiten krijgen. Maar hij liet zich maar moeizaam buitenjagen. Toen ik hem eindelijk naar buiten had gekregen, viel hij dood. En toen werd ik wakker.

Wie hier regelmatig komt lezen, weet dat ik waarde hecht aan dierboodschappers. Misschien is het daarom dat die droom mij niet loslaat. In ieder geval ben ik ook in de wakkere wereld niet echt happig op kraaien. Over het algemeen hou ik van vogels, maar iets aan kraaien roept een gevoel van angst in mij op.

Als student had ik ooit eens een bijzondere ontmoeting met een kraai. Ik ging toen vaak wandelen op de campus van de ULB, omdat het daar groener was. Op een dag zat ik daar ergens op een bankje, toen er vlak bij mij een kraai neerstreek. Die kwam altijd maar dichter bij en bleef toen op nauwelijks een halve meter van mij staan en naar mij kijken. Dat bleef hij een hele tijd doen. tenslotte verloor hij toch zijn aandacht. En durfde ik terug te bewegen.

Het beeld uit die droom dat blijft terugkeren is dat van die kraai die plots doodvalt. En het schuldgevoel, omdat ik de dood van dat dier veroorzaakt had door hem op te jagen.

Die vogels in mijn droom zijn niet de enige die me een boodschap brachten. Vorige week woensdag zat er, toen ik thuiskwam, een ekster op mijn dorpel, die wegvloog toen ik parkeerde. Een dag later vond ik een veer - van welke vogel weet ik zo direct niet - vlak voor mijn dorpel. Die ligt nu in de hal, tot ik weet wat ik ermee moet aanvangen.

Men probeert me een boodschap door tegen vanuit het vogelrijk, zou ik zo zeggen. Maar ik heb het zo druk gehad met leeskring en column tegelijk dat ik geen tijd had om erbij stil te staan. Misschien is alleen dat al de boodschap: tijd om even te rusten.

12:00 Gepost door Schaduw Zijde in Dromen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een heel fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 27-09-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.