17-09-08

Snelheidsremmers

clipped from www.standaard.be

Snelheidsremmers

VILVOORDE - De gemeenteraad van Vilvoorde besliste snelheidsremmers aan te leggen in de Indringingsweg. Dat is de weg die naar Living Tomorrow leidt en waar al te dikwijls te hard wordt gereden. De uitgave werd geraamd op 21.731,60 euro. De opdracht wordt gegund langs onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. (rbz)

 blog it

Eerst voor alle duidelijkheid: ik ben voor maatergelen die de verkeersveiligheid bevorderen. Dit gezegd zijnde vind ik ook dat het met de wildgroei aan rotondes en verkeerdrempels toch stilaan de spuigaten uit begint te lopen.

Die weg hierboven, dat is een lange, kaarsrechte baan. Er woont daar geen kat. Alleen het Huis van de Toekomst staat daar. Daar komen natuurlijk wel bezoekers en die zullen allicht ook wel de straat oversteken en moeten dat kunnen doen zonder doodgereden te worden.

Maar. Elke automobilist kan op die baan eventuele voetgangers van ver zien. Omgekeerd kunnen voetgangers eventuele auto's ook van ver zien afkomen. Beiden hebben dus ruim voldoende tijd om hun gedrag aan te passen. M.a.w waariom daar dan in godsnaam de zoveelste verkeersdrempel moet komen? Ik mag een boon zijn als ik het weet.

Een klein beetje verder ligt een woonwijk, waar je heel blij mag zijn als je op het voetpad je benen niet breekt en waar je nog niet eens met twee naast elkaar kan lopen. Met het geld dat ze aan die ene verkeersdrempel spenderen kunnen ze misschien beter die voetpaden aanpakken?

17:02 Gepost door Schaduw Zijde in Vilvoorde, mijn stad | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.