17-09-08

Chrome

Onlangs Chrome geïnstalleerd, de browser van Google. Ben op zoek naar iets nieuws, omdat er meer en meer webpagina's vinden dat IE6 passé is.

Niet dat ik niet meewil met de vooruitgang. Ik heb destijds IE7 uitgeprobeerd en rond dezelfde tijd ook Firefox. Maar die gaven allebei geheugenproblemen. Dus heb ik uiteindelijk IE7 er terug afgesmeten.

Krijg ik tijdje geleden bij de wekelijkse windowsupdate venster dat mij aanport om IE7 toch maar te installeren. Betere veiligheid, blablabla... Ik negeer dat natuurlijk. Paar dagen later meldt Facebook mij dat voor hen IE6 ook niet goed genoeg meer is. Dan nog eens ergens, maar ben ondertussen al vergeten waar dat was.

Nu merk ik inderdaad dat IE6 het hier slechter en slechter begint te doen. Schrokt onvoorstelbare brokken geheugen op. Een verandering dringt zich dus toch wel op. llemaal goed en wel, maar zolang ik niks vind dat het beter doet, hou ik het toch maar bij wat ik heb.

Voor het moment wissel ik dus IE6 en Chrome af. Met wisselend succes helaas.  Chrome gebruikt aanzienlijk minder geheugen. Dat is heel positief. Maar verder... Gisteren heeft Chrome een blogpost opgegeten. De plugins voor spelletjes schijnen niet te werken. Merkte ook dat het ding vertikt heeft om snelkoppelingen naar producten van de concurrentie mee te importeren: link naar hotmail foetsie bijvoorbeeld. Extra toolbars die ik voor bepaalde dingen nodig heb zijn ook niet beschikbaar.

Enfin, voorlopig is het toch nog niet echt geschikt als alternatief, wat mij betreft. Nu het is natuurlijk nog wel een bèta. Dus er is misschien nog hoop voor de toekomst, eens de grootste schoonheidsfoutjes eruit zijn.

22:12 Gepost door Schaduw Zijde in Digitale wereld | Permalink | Commentaren (3) | Tags: chrome |  Facebook |

Commentaren

Persoonlijk heb ik heel goede ervaringen met Opera (de browser hé, niet de vorm van entertainment voor de beau monde). Er is zelfs een USB-versie van, die geen installatie behoeft en waarmee je dus probleemloos kan experimenteren.
Links :
http://www.opera.com/
http://www.opera-usb.com/index.htm

Gepost door: Softjunkie | 17-09-08

Reageren op dit commentaar

bedankt voor de tip! ga ik zeker eens uitproberen.

Gepost door: Schaduw Zijde | 17-09-08

Reageren op dit commentaar

Bizar Ik heb al heel lang die IE7 geïnstalleerd en nooit problemen ondervonden.

Slow heeft onlangs de nieuwe Firefox geïnstalleerd en die heeft tijdelijk wat gesukkeld met afbeeldingen, maar dat is uit zichzelf over gegaan.

Gepost door: ms | 18-09-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.