05-09-08

Gezond eten is duur

clipped from www.gezondheid.be
Verschillende onderzoeken stellen vast dat een evenwichtig samengestelde voeding in het algemeen meer kost dan een ongezond voedingspatroon: vet- en/of suikerrijke voedingsmiddelen vormen een goedkope bron van energie (ze zijn ‘energiedens’), terwijl minder energierijke maar qua voedingswaarde rijker voedingsmiddelen (ze zijn ‘nutriëntdens’) zoals vlees, vis, fruit, groenten, ... duurdere bronnen van calorieën zijn.
 blog it

Dat probeer ik al sinds het begin van mijn financiële problemen duidelijk te maken aan dokters en diëtisten. Onzin, zeiden ze. Maar het klopt effectief. Zelfs bij voedselbanken, zoals dat CAW-winkeltje waar ik elke week kom.

Tot op zekere hoogte kan ik het zelfs begrijpen. Vet- en/of suikerrijke voeding vult je maag ook langer en je hebt er een kleinere hoeveelheid van nodig om je verzadigd te voelen. Er wordt, denk ik, ook gedacht aan de noden van kinderen. Zo krijg je ion dat winkeltje bijvoporbeeld regelmatig gratis melk, met een logo van EG-voedselhulp. Volle melk welteverstaan. Goed voor kinderen, maar de meeste volwassenen zijn beter gebaat bij minder rijke melk.  

In ieder geval, mijns insziens is diëten niet compatibel met een zeer laag inkomen.

00:49 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.