28-08-08

Schoenen

Wat dat van die schoenen betreft, ik kan misschien best even de hand in eigen boezem steken, dacht ik. Ik geef het toe, ik ben zo'n vrouw die iets met schoenen heeft. Ik heb nu natuurlijk geen geld om er nieuwe te kopen, tenzij tweedehands. En gezien ik vaak last heb van opzwellende voeten en enkels, stel ik tegenwoordig ook nogal hoge eisen aan mijn schoeisel, wat de keuze sowieso al aanzienlijk beperkt. Maar als ik op alle vlakken mijn goesting zou kunnen doen... Imelda Marcos zou er niks tegen zijn :-)

Handtassen ook trouwens. En sjaaltjes, haarstrikjes, juwelen, frutsels, alle tinten van roze ... Enfin, alles wat van een vrouw een "vrouw" maakt. Ik zet dat bewust tussen aanhalingstekens, want ik weet ook wel dat dat maar een uitdrukking is, die zeker niet voor iedereen opgaat en een norm is het al helemaal niet.

Maar voor mij gaat het wel op. Een collega blogger was ooit zo vriendelijk mij de juiste betekenis van het woord "madammeke" uit te leggen. Na haar uitleg gelezen te hebben, had ik wel een gevoel van herkenning. Ja, dat vind ik dus fantastisch, die momenten dat je je helemaal af voelt: de juiste kleren, de juiste schoenen en accessoires erbij, en dan graag ook nog bijpassend geschminkt en geparfumeerd. Haaaa, zaaalig... Die momenten dat de spiegel mij zegt, ik mag dan dik zijn, ik zie er toch goed uit, nèh.

Maar nu ik toch de hand in eigen boezem aan het steken ben, ik geef ook toe dat die momenten de laatste jaren niet al te frequent zijn geweest. Vergt energie, dat is één. En je doet dat ook maar alleen op momenten dat je je redelijk goed in je vel voelt en dat is ook niet altijd het geval geweest. De laatste tijd is de goesting er wel maar mijn energiepeil laat wat te wensen over.

Enfin, heren onder mijn lezers, als uw vrouw voor de zoveelste keer met een nieuw paar schoenen thuiskomt, neem het haar niet te veel kwalijk: ze zal in de winkel gewoon een visioen van perfectie gehad hebben. Neem het haar ook niet kwalijk als u dat paar schoenen later nooit meer aan haar voeten ziet. Perfectie is niet iets voor alle dagen en soms blijft het een visioen ;-)

12:30 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schoenen, vrouwen |  Facebook |

Commentaren

Oef ! Jawel ! Oef ! Als ik hier lees denk ik dikwijls dat ik dat zelf kon geschreven hebben. Maar driewerf hoera ! Er is een verschil !

Ik heb niks met schoenen, niet met handtassen, niet met frutsels en haarlinten. Niets van dat alles is aan mij besteed. Vroeger had ik wel meestal een bijpassend sjaaltje ... (zie verder)

Als ik schoenen nodig heb -lees, als de andere van mijn voeten vallen- dan ga ik ook wel voor een mooie schoen, maar dan ene die ik mooi vind en gemakkelijk en waar ik van hoop dat hij jaren mee gaat. Ik kan moeilijk afstand doen van dingen.

Niet dat ik maar één paar heb, dat zou wat te extreem zijn maar ik ga geen schoenen kopen omdat ik ze mooi vind, wat ik trouwens niet zie omdat ik enkel naar schoenenwinkels kijk als ik schoenen wil.

Schminken dat is wat anders. Vroeger meer dan nu, want vroeger ging ik nog niet naar de bakker zonder een vleugske kleursel.

Bij mij heeft het goedvoelen echter wel met vermageren te maken. Hoe meer die baskuul zakt, hoe beter ik me voel, niet omwille van de baskuul, maar omwille van de spiegel die er achter staat. Daardoor doe ik laatste tijd zo af en toe eens een sjaaltje bij om.

;-)

Gepost door: ms | 28-08-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.