02-08-08

Frequentie van voornamen

Dat er een site bestaat waarop je de frequentie van je familienaam kan opzoeken, wist ik al lang. Ik tik daar af en toe eens mijn naam in om te zien of er nog nieuwelingen bijgekomen zijn. Maar we zijn nog steeds met zijn zevenen, en dat zijn allemaal broers, zussen of neefjes van mij :-)

Nu kwam ik er toevallig op uit dat er ook een site bestaat waar je naast je familienaam ook je voornaam kan opzoeken. Daaruit blijkt dat er in België 8812 vrouwen zijn met dezelfde voornaam als ik. Tja, dat-ie niet origineel is, wist ik ook allang ;-)

Verder kan je er ook nog opzoeken in wat voor buurt je woont. Voor het geval je dat nog niet wist. geen verrassingen daar. Mijn wijk is er eentje van werkmensen. Dat is altijd al zo geweest. Dat je er vooral koppels zonder kinderen aantreft verbaast me ook niet. ten eerste zie ik dat natiuurlijk om me heen. Maar het is ook dat de huisjes hier eigenlijk bij uitstek geschikt zijn voor alleenstaanden of koppels zonder kinderen. De oorspronkelijke structuur is 2 kamers beneden en 2 boven met schuine wanden. Sommige van die huisjes zijn in de loop der jaren "rechtgetrokken" zoals we dat hier noemen. de meeste hebben een aantal koterijen van diverse aard en pluimage. Precies groot genoeg voor een koppel zonder kinderen. Jonge koppeltjes die hier komen wonen verhuizen meestal eens er kinderen komen.

clipped from www.sopres.be

Om uw aantal naamgenoten te kennen, vul uw voornaam in. In het bestand zijn wel enkel die voornamen opgenomen die meer dan 50 keer voorkomen in België. Indien u een zeldzame voornaam invoert kan er geen historiek worden opgemaakt !

Mijn voornaam:
 blog it

23:44 Gepost door Schaduw Zijde in Webknipsels | Permalink | Commentaren (3) | Tags: webknipsel, voornamen, familienamen, buurttypologie |  Facebook |

Commentaren

Ik had Sopres al ontdekt in 2000, bij het zoeken naar een passende naam voor onze baby op komst. Ik heb met veel plezier erin gesnuisterd en voor de gein voor al mijn familie vrienden die op kraambezoek kwamen opgezocht en afgeprint.
Nu wilde ik nog eens kijken, en dit is tot nu toe de meest recent geposte link naar sopres die ik vind.
Ik heb namelijk de indruk dat die toepassing bij sopres niet meer werkt. Of ligt het aan mijn computer?

Gepost door: Tony | 04-08-10

Reageren op dit commentaar

koppels zonder kinderen, alleenstaanden, ... je bent nog een categorie vergeten: alleenstaande moeder met kind. je weet aan wie ik denk he? ;-)

Gepost door: blablamie | 11-08-10

Reageren op dit commentaar

en die site marcheert idd niet

Gepost door: blablamie | 11-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.