01-08-08

Japanners

Mmm, toch een raar volk, die Japanners... Schitterende prentkunst en hun bewondering voor kersenbloesem kan ik alleen maar delen. Maar daarnaast ook dit soort dingen:

clipped from www.waarmaarraar.nl
Palingdrankje is hit in Japan
Een energiedrankje met extracten van palingen vliegt in Japan momenteel van de winkelrekken. De zomer is in Japan sowieso het seizoen van de paling. Japanners geloven dat wie paling eet, beter tegen de hitte bestand is. Maar sinds het drankje met extracten van het hoofd en het kraakbeen van palingen in de winkels ligt, hebben de Japanners zich massaal daarop gestort.Het drankje heet 'Unagi Nobori' wat zoveel betekent als 'overweldigende paling'. Het kost amper een euro, wat een pak minder is dan een portie gegrilde paling. In Japan wordt paling ook verwerkt in koekjes en cakes.
 blog it

clipped from www.waarmaarraar.nl
Hoera, een navel!
Vieren dat je een navel hebt! Ja echt waar. In Japan is er een heus navelfeest. Elk jaar schilderen de Japanners gezichten op hun buik. Daarmee gaan ze straat op en houden ze een parade. Het festival wordt gehouden in de stad Shibukawa. Een stad in het midden van Japan. En dat is niet voor niets, zegt een feestganger: "Shibukawa is de navel van Japan. De navel is het middelpunt van je lichaam. Een belangrijk deel van je lichaam." Door hun navel te eren, eren ze dus tegelijkertijd hun woonplaats.
 blog it

17:00 Gepost door Schaduw Zijde in Webknipsels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, webknipsels |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.