26-07-08

Slecht jaar voor bloemen?

Laatst toen ik bij vriendin A. op bezoek was, maakte zij mij erop attent dat het blijkbaar een slecht jaar is geweest voor bloemen. Inderdaad stind haar tuin er lang niet zo florissant bij als andere jaren.

Daarnet was ik in het Vrijbroekpark in Mechelen. Foto's maken in de dahliatuin. Daar heb ik vorig jaar schitterende foto's kunnen maken, dus ik hoopte op een vervolg. Ze zijn natuurlijk altijd mooi, maar het viel me op dat er inderdaad toch minder bloemen waren dan vorig jaar rond dezelfde tijd. En in de rotstuin was het nog droeviger gesteld. daar was het vorig jaar rond deze tijd echt grandioos.

Aan mijn eigen tuin kan ik het niet beoordelen. Je kan dat ook geen tuin noemen, momenteel. Voor ik hier introk, heeft het huis een hele tijd leeggestaan en toen heeft het onkruid vrij spel gehad. Gevolg: compleet overwoekerd. Een vriendin heeft me beloofd dat ze als ze terug is van vakantie, eens zou komen helpen, met haar verhakselaar. Zal nodig zijn.

Aan de voorkant staat mijn uit zijn voegen barstende collectie sempervivums. Die hebben het blijkbaar wel naar hun zin. Heb in de winter enkele plukjes overgeplant in een grote bloembak. Die zijn uitgegroeid tot enorme kolossen.

Alleen de geraniums doen het wat minder goed. Tot ik dat van vriendin A hoorde, dacht ik dat ik wat had misdaan bij het overwinteren. was de eerste keer dat ik geraniums had en ik wist niet goed wat ik ermee moest doen om ze over te houden. Enfin, ze leven nog, maar ze hebben toch al fleuriger gestaan.

19:40 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tuin, vrijbroekpark, sempervivums, geraniums |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.