21-07-08

Nationale feestdag

Mag ik jullie allen een prettige nationale feestdag wensen? Nu het nog kan...

Doordat ik noch kabeltv, noch internet had, heb ik de afgelopen 9 maanden het nieuws niet kunnen volgen. Ja, ik weet het, er bestaat ook nog zoiets als radio, maar van iemand die al moeite heeft om te onthouden dat ze haar pillen moet nemen, kan je niet verwachten dat ze eraan zal denken om op het juiste moment de radio op te zetten om naar het nieuws te luisteren.

Toen ik dan eindelijk via het internet terug het nieuws kon volgen, moest ik vaststellen dat ons land serieuze scheuren bleek te vertonen. Ik ken nu natuurlijk niet de gebeurtenissen die eraan vooraf zijn geggaan. Maar leuk vind ik het geenszins. Het idee van een onafhankelijk Vlaanderen vind ik echt geen prettig vooruitzicht. Zoals ik al eens zei, het woord "Vlaams" roept bij mij niet direct aangename associaties op. Ik kan alleen maar hopen dat het nooit zover zal komen.

Het beste wat ons kan overkomen is de organisatie van vervroegde verkiezingen, waarbij er een nieuwe, meer werkbare meerderheid kan ontstaan.
 blog it

Dit las ik bij pensée unique, een persoonlijke kennis van mij. Maar daar ben ik het niet mee eens. Toch niet na wat ik op de radio daarover hoorde. Nieuwe verkiezingen zouden wellicht tot nog meer problemen leiden, gezien het Brussel-Halle-Vilvoorde probleem. Strikt genomen zouden nieuwe verkiezingen daardoor eigenlijk ongeldig zijn. Dat kunnen we nu echt wel missen als kiespijn, het is zo al problematisch genoeg.

Maar wat is dan de oplossing? Geen idee.. Blij dat ik in deze tijd geen politicus ben, dat in ieder geval. Je zou van minder een maagzweer krijgen...

15:23 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nationale feestdag |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.