08-07-08

Webknipsel: Tekkel agressiefste hond

Heel lang geleden toen Oma mij nog naar school bracht, passeerden wij elke dag een straat waar een tekkel woonde. Of liever, een pijphond, zoals de beestjes in ons dialect genoemd worden. Het was dat, en niet het nochtans behoorlijk gevaarlijke kruispunt even verderop, wat het moeilijkste punt van heel de tocht vormde. Het beest was namelijk vreselijk agressief. Oma had er schrik van. Met recht en rede want ze was enkele keren door de "sossies op pootjes" (nog zo'n locale benaming) in de benen gebeten. Het verbaasde me dan ook niets toen ik volgend artikel in mijn rss-feedreader vond:

 

Onbetwiste koploper is de tekkel of 'worstenhond', want niet minder dan 1 op de 5 exemplaren van dit ras heeft ooit een voorbijganger gebeten of getracht te bijten.
 blog it

Nu was die pijphond niet de enige onschuldig uitziende maar onverwachts gevaarlijke hond in de buurt. Later, toen ik alleen naar school ging, volgde ik een andere route. Veiliger dankzij de aanwezigheid van rode lichten bij het kruisen van de gevaarlijke grote baan. Maar op dit traject bevond zich ook de woonplaats van "de Lassie". Die boezemde mij minstens evenveel angst in als "de Pijphond". Zozeer dat ik ze beide niet anders kan omschrijven dan met lidwoord en hoofdletter. Wat het beest mij ooit misdaan heeft, weet ik niet meer, maar ter hoogte van "de Lassie" stak ik altijd toch even de straat over.

Tja, jullie weten het, ik zal nooit een hondenfanaat worden. Hoewel ik toch een aantal lieve en leuke honden heb leren kennen.

07:57 Gepost door Schaduw Zijde in Herinneringen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herinneringen, honden, webknipsel, tekkels, collies |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.