05-07-08

Geschokt

Ik ben al een tijdje niet echt tevreden over de gsm die ik eind vorig jaar kocht, toen mijn old faithfull de geest gaf. Het ding houdt het amper 4 dagen in standby-stand uit, terwijl mijn oude, die nochtans al een jaar of 5 oud was, het nog iets meer dan een week volhield. Het gevolg is dat ik bijna niet te bereiken ben, want ofwel is hij plat en dan hangt dat ding aan zijn kabel en vergeet ik hem er nadien af te halen ofwel is hij plat en vergeet ik dat hij moet opgeladen worden.

Enfin, ik kreeg het er danig van op mijn heupen (en wie mij kent, weet dat ik veel heup heb om het op te krijgen ;-). Dus ik ermee terug naar de winkel. Zeggen ze mij daar dat 4 dagen standby zeer normaal is en dat er dus niks aan de hand is.

Wel, ik was dus geschokt. Blijkbaar is het zeer normaal dat een ouder model beter werkt dan een nieuw en als je je daarover beklaagt, word je bekeken alsof je niet goed snik bent. Waar gaat het met de wereld naartoe? Probeer dan maar te consuminderen...

Trouwens, nu ik het er toch over heb, ik ben ook al lang geschokt over het soort kortingen dat je krijgt als je bij de aankoop van een nieuwe gsm de oude afgeeft. Hoe nieuwer het ding, hoe meer korting je krijgt. M.a.w. wie verspilt, wordt beloond en wie zuinig is op zijn gerief bestraft. Er wordt voortdurend geëmmerd over milieuvervuiling, maar toch blijft consumeren de norm.

En, om in de lijn van het consuminderen te blijven, ik maakte een vandaag een rondje langs de kringwinkel in mijn buurt (meerbepaald Vilvoorde en Mechelen. En ook daar weer geschokt. Er was een mevrouw die haar hond mee naar binnen had genomen, een redelijk groot poedelachtig beest. Wel heel vriendelijk, maar hij lag nogal in de weg toen zijn baasje aan de kassa stond. Er was een oudere dame die niet kon passeren dus vroeg ze vriendelijk aan de eigenaraa of die de hond even opzij wou laten gaan. Begint die me daar toch dat dametje uit te schelden voor al wat lelijk is? Achter de kassa stond een dame, eveneens wat ouder, die zich er tenslotte mee moeide, waarop het helaas alleen van kwaad naar erger ging. Heel het spel was nog altijd bezig tegen dat ik aan de kassa moest zijn. De vrouw die het slachtoffer was geweest van de verbale aanval stond naast mij. Ze zei dat ze er echt niet goed van was. Wat ik wel kan begrijpen, daar zou ik ook niet goed van zijn.

Je vraagt je toch af wat mensen bezielt. In dit concrete geval gok ik op ofwel alcohol of een slag van de molen. Ze was me al eerder opgevallen,  die vrouw. Haar hond kwam aan mijn benen snuffelen, dus ik zei tegen hem: jij ruikt zeker mijn katjes. Normale hondeneigenaars reageren daar positief op. Deze vrouw merkte het niet eens op en daarom viel ze mij op. Ze was eigenlijk continu in zichzelf aan het babbelen. Ook een veeg teken. Heel raar mens, hoor...

Wat mijn aankopen betreft, mooie oogst, moet ik zeggen. Ze houden in de kringwinkels ook solden en dan is het nog goedkoper. Schoenen aan 2€ het paar bijvoorbeeld. Nu koop ik niet gemakkelijk schoenen tweedehands: je koopt andermans voetproblemen... Maar als ze zo goed als nieuw zijn en mij aanstaan, dan ga ik ze voor 2€ toch niet laten liggen.

101_6198

 

 

 

 

De witte zijn van elastisch materiaal. Dat heb ik het liefst, omdat ik vaak last heb van gezwollen voeten. De blauwe hadden eigenlijk enkelbandjes, maar die heb ik eraf geknipt (zonder scrupules, bij die prijs...). Enkelbandjes zijn alleen mooi als je heel slanke benen hebt en bovendien zijn ze voor mij meestal toch iets te smal. Het bandje achteraan is elastisch, dus het blijft goed zitten. Het zijn natuurlijk geen schoenen om kilometers mee af te leggen, maar ze staan me wel fantastich, vind ik zelf :-)

Voor de rest nog wat naai- en hobbygerief op de kop kunnen tikken aan 0,10€ het stuk: biesband, carbonpapier, naalden (o.a. een tweelingnaald voor mijn machine), lint en sierband,... Dat is zoiets waarvoor je echt duchtig in alle hoekjes moet snuffelen. Er staan daar aan de kassa kleine mandjes, met allerlei klein prutsen in. Die bekijk ik altijd uitgebreid want daar zitten dat soort dingetjes in. Er waren zelfs naaimachinespoeltjes. Maar dat is merkgebonden en dus moet je echt weten voor welk merk het is.

enfin, bij alle shocks toch nog een geslaagde dag :-)

23:44 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kringwinkels, consuminderen, standbytijd gsm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.