11-09-07

OMD Vlaanderen 2007

Op de Flickr-meetup in Mechelen ben ik helaas niet geraakt. Pas laat in de namiddag doodmoe wakker geworden.  Voor de OMD op zondag ging het al niet veel beter. Opnieuw laat wakker, maar wel helder. Een uurtje in eigen stad doorgebracht. Het accent lag op het zgn. quartier nouveau, waar enkele mooie herenhuizen te bezichtigen waren. Ook het Monnikenhof was te bezoeken, een van de weinige oudere gebouwen die de stad nog rijk is.

Dan nog even naar Mechelen. Daar was ik pas kort voor sluitingstijd, dus heel veel heb ik niet gezien. het weinige wat ik gezien heb, viel sowieso wat tegen. Er was een interbellumhuis op de IJzerenleen maar dat was echt niet de moeite. Donker krocht in zeer slechte staat en met weinig echt opmerkelijke kenmerken. Ik heb toch al echt veel mooiere staaltjes van deze stijlperiode gezien. Er staan trouwens een pak zeer mooie huizen (toch de buitenkant) uit deze periode in de wijk rond het Vrijbroekpark.

Daarna nog een wandelingetje gemaakt door de begijnhofwijk. Al vaak gedaan, maar ik blijf er graag komen. gewoon mooi.

22:44 Gepost door Schaduw Zijde in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uitstapjes, omd vlaanderen 2007, mechelen, vilvoorde |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.