30-06-07

Ramp

Ok, nu zit ik echt wel met een serieus probleem. Mijn pc heeft het begeven, ik vrees dat het de harde schijf is. Ik zit dus zonder computer, maar wat erger is zonder internet en dat is zoals jullie die hier regelmatig komen meelezen weten, echt wel mijn belangrijkste vorm van communicatie. Want door mijn slaapproblemen functioneer ik niet altijd binnen kantooruren. Momenteel is dat probleem zoals gezegd in mijn vorig bericht weer heel erg prangend.

Op de koop toe zit ik ook zonder telefoon, de lijn is momenteel afgesloten omdat ik door alle problemen van delaatste maanden niet op tijd was met het betalen van de rekening. Ik hoop dat dat ergens in de loop van volgende week terug in orde komt. Heb wel een gsm maar geen geld om belkrediet erop te zetten. Ik ben dus echt compleet afgesloten van alle mogelijke vormen van communicatie. Ik heb nu even mezelf geforceerd om tot in de bib te kunnen geraken om toch iets van een noodkreet te kunnen lanceren. Blijkbaar is ook dat niet zo evident. In Vilvoorde ben ik niet op tijd geraakt, die gaan op zaterdag dicht om 15u. In Mechelen moet je reserveren. Ik heb dus veel geluk gehad dat er iemand niet is komen opdagen.

Gisteren belde ik met iemand, die me al wekenlang naar Gent probeert te krijgen, bij haar op bezoek. Niet dat ik niet wil, maar ik weet niet of mijn auto dat nog wel aankan, die maakt soms rare geluiden op de snelweg en dat is dan nog maar alleen tussen Vilvoorde en Mechelen. Naar Gent, echt, ik durf het niet riskeren, daarvoor heb ik mijn auto te hard nodig. Geld om de trein te nemen, tja, dat heb ik ook niet. Dus...

Ik zou gek worden, zei die vriendin, Y., je gaat nog helemaal geïsoleerd geraken. Ik wist niet direct wat te antwoorden. Eigenlijk ben ik allang geïsoleerd, al vanaf dat ik ziek geworden ben, vanaf dat ik niet meer kon gaan en staan waar ik wil, omdat mijn vermoeidheid me dat niet meer toeliet. Vanaf het moment dat ik niet meer wanneer ik dat nopdig had in de auto kon stappen en naartoe rijden waar ik wou, ver of dichtbij, vanaf dan is het met mij mis beginnen gaan. Ik had dat nodig. Ik moet kunnen "zwerven", noem het maar. Ik ben geen mens om gekooid te leven, daar word ik ziek van, in mijn hoofd. 

Ooit zei een vriendin van mij iets tegen me, toen ze in een depressie zat. Iets dat ik toen niet goed begreep, maar wel altijd onthouden heb. Ze gebruikte een beeld. Ze zei dat het was alsof ze een bouwsel was van draden, een soort web. En dat er in dat web een draad was doorgeknipt en toen was het hele web in elkaar gestort. Ik begreep dat niet en het heeft jaren geduurd waarom niet. Ook ik ben zo'n bouwsel. Maar omdat ik dat al zolang ben en al zo vaak mijn web terug heb moeten herstellen isbij mij het doorknippen van een draad geen probleem. Dat los ik nog wel op. Maar de laatste jaren is het noodlot bezig telkens weer nieuwe draden door te knippen. Telkens en telkens opnieuw. Nu weet ik niet meer hoelang ik het nog volhou.

Moet ook nog even zeggen dat ik deze week bericht kreeg dat mijn aanvraag voor een collectieve schuldenregeling is aanvaard door de rechtbank. Dat biedt toch iets van bescherming, hoef ik al niet meer bang te zijn voor deurwaarders en zo. Maar ideaal is het niet. Mijn inkomen zal voortaan beheerd worden door de advocate die me is toegewezen als schuldbemiddelaar. Ik ben nogal een onafhankelijk persoon, erg op mijn vrijheid gesteld, dus jullie zullen je wel kunnen voorstellen dat ik dat niet echt een prettige gedachte vind. Maar ja...


Voor meer dan dit heb ik geen tijd. Alvast bedankt en hopelijk vergaat het jullie beter dan mijzelf. Denk aan mij, ik heb het nodig.

16:46 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dagboek |  Facebook |

Commentaren

voor next time Ik heb niet zo gek veel van computer en vooral niet van software, maar ik kreeg zelf van de week de tip om CCleaner te downloaden die ruimt drastisch op. Maar ook de verborgen cookies en andere overbodige ducomenten.Je kunt zelf de onderwerpen aan vinken zodra je het hebt gedownload. Voor de juiste versie van CCleaner kijk dan heel even op blog.Dag 28 juni...

Gepost door: Bianca | 30-06-07

Reageren op dit commentaar

Hopelijk wordt het ooit eens beter hé.
Ik ben ook een moeilijke slaper, dus ik ga aan jou eens denken als ik weer eens wakker lig.
Groetjes

Gepost door: ambereyes | 02-07-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.