10-06-07

Pc-problemen

Jongens, jongens, heb ik gezweet de afgelopen twee dagen... Ik wou donderdagavond een dvd bekijken die ik uit de bib had geleend. Ik denk dat de film nog niet eens halfweg was toen dat ding blokkeerde. Nu gebeurt dat wel vaker met leendvd's. Ik vermoed dat die dingen eigenlijk gewoon niet geschikt zijn voor veelvuldig gebruik.

Maar deze keer blokkeerde niet alleen de dvd maar heel mijn computer. Niks, geen beweging meer in te krijgen. Geen cursor, zelfs ctrl-alt-delete deed het niet. Ik kon niks anders doen dan de pc uitschakelen. Nu was het al vrij laat, dus ik dacht, ik zal het maar beschouwen als een vingerwijzing dat ik in mijn bed moet kruipen.

Vrijdagavond wil ik mijn pc opzetten. Lukte niet... De ene foutmelding na de andere en de dvd-speler maakte een hels geluid. Nog nooit zoiets meegemaakt. Alles uitgeprobeerd wat ik maar kon bedenken. Diverse keren geprobeerd de pc op te starten in veilige modus. Lukte zelfs niet eens.  Ik heb tot een kot in de nacht zitte prutsen en niks wou lukken. Af en toe, god weet waarom, slaagde ik er toch in de pc in gang te krijgen, maar na enkele minuten blokkeerde weer alles en schakelde het ding zichzelf uit. Uiteindelijk ben ik maar gaan slapen omdat ik er hoofdpijn van kreeg.

En schrik... Ik heb al geen geld om een domme microgolfoven te vervangen of om ervoor te zorgen dat ik terug warm water zou hebben. Dus laat staan dat ik op een of andere manier terug aan een pc zou geraken, als deze kapot zou gaan. En ik zou echt niet weten wat beginnen zonder. Enfin, ik begon dus echt in paniek te geraken.

Zaterdagavond zelfde scenario. Weer vanalles geprobeerd. Deze keer ook een aantal programma's eraf gesmeten zodra ik de pc eventjes toch gestart kreeg. Daarna is-ie nog een paar keer uitgevallen. Het is al laat nu ik dit berichtje tik, maar hij doet het ondertussen toch al ruim een uur zonder problemen en de dvd-speler maakt geen lawaai meer. Voorzichtig optimisme dus...

Morgen, of liever straks gaan stemmen. En maandag ga ik eens mijn beklag doen in de bib want dit vind ik toch echt niet meer verantwoord.

 

 

12:30 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: computerproblemen |  Facebook |

Commentaren

Zulke emoties heb je echt niet nodig!
Proficiat, je bent erin geslaagd de PC terug op te starten.

Gepost door: Andrea | 11-06-07

Reageren op dit commentaar

Nog lang? Je bent al zo lang stil... Lukt het herstellen niet?
Liefs,

Tot binnenkort hopelijk...

Gepost door: Daphné | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

stil inderdaad alles goed met je?

Gepost door: saskia | 19-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.